Fokusing v Sloveniji


Aktivnosti fokusinga so se v Sloveniji začele pojavljati z delavnicami Biospiritual Focusing – delavnice fokusinga za zdravo duhovnost.

Leta 2012 smo se posamezniki, ki smo se želeli učiti fokusinga, povezali s Fokusing inštitutom iz New Yorka (angl. The Focusing Institute NY – TFI, ki se sedaj imenuje The International Focusing Institute – TIFI), osrednjo svetovno krovno organizacijo za fokusing.

Leta 2013 je bilo v Sloveniji, v dogovoru s TFI, pod vodstvom učiteljice in koordinatorke tega inštituta, organizirano prvo uradno izobraževanje fokusinga v Sloveniji.

Leta 2014 je bilo ustanovljeno Združenje za fokusing Slovenije, ki je s koordinatorko TFI organiziralo izobraževanje fokusinga, za pridobitev naziva praktik fokusinga. Člani združenja smo vse od svoje ustanovitve povezani z učitelji in koordinatorji inštituta, s katerimi organiziramo različne dogodke fokusinga.

V Sloveniji že imamo fokuserje, ki so opravili izobraževanje pri učiteljih in koordinatorjih Mednarodnega inštituta za fokusing, pridobili nazive praktik in učitelj fokusinga ter v skladu s TIFI izvajajo različne aktivnosti.